آدمی باید همیشه مراقب سلامتی خودش باشد، توی ایام خاص مثل عید و میهمانی بیشتر. دلیلش هم حتما برایتان روشن است. توی این جور وقت‌ها زمینه برای ناپرهیزی و شکمی از عزا درآوردن خیلی مهیاتره! البته مصرف بعضی چیزها تعطیل و غیرتعطیل نمی‌شناسد. مثل روغن!

روغن‌های خوراکی پای ثابت تمام سبدهای تغذیه خانوار است. پس خیلی مهم است که بدانیم چه نوع روغنی و با چه کیفیتی وارد تغذیه روزانه خودمان و اعضای خانواده‌مان می‌شود. این صفحه روزنه‌ای است به راسته روغن‌های خوراکی در بازار اجتماعی باسلام؛ بدون اینکه روغنی شوید چرخی در میان انواع روغن‌های گیاهی و حیوانی بزنید، حتما یک روغن که طعم و کیفیتش باب سلیقه‌تان باشد پیدا می‌کنید!

روغن زیتون

😋زیتون فرابکر به زبان ساده

احتمالا شما هم اصطلاح #روغن_زیتون_فرابکر را شنیده اید. در ویدیو شد، کارشناس ارشد ژنتیک گیاهی و مسئول بخش نهال شرکت فدک خیلی ساده به ما می‌گوید که روغن زیتون فرابکر چیست؟

روغن زیتون در همه جای دنیا به چهار دسته تقسیم می‌شود:

روغن زیتون فوق بکر
روغن زیتون بکر
روغن زیتون معمولی
و روغن زیتون صنعتی که بیشتر مصرف‌های آرایشی بهداشتی دارد.

وقتی که میوه زیتون سبز است کمترین روغن و وقتی بنفش می‌شود بیشترین میزان روغن از آن به دست می‌آید. برای همین باغ‌داران زیتون ترجیح می‌دهند وقتی سیاه شد برداشت زیتون را انجام دهند تا بیشترین روغن را بگیرند.

ولی برای به دست آمدن روغن زیتون فرابکر باید نسبت سه سه چهار رعایت شود. یعنی از ده عدد دانه زیتون 3 تایش سبز، 3 تایش زرد و 4 تایش بنفش باشد. و البته در استخراجش هم از فرآیندهای فیزیکی استفاده می‌شود و هیچ‌گونه فرآیند شیمیایی روی آن صورت نمی‌گیرد.

در این روش ممکن است روغن زیتون کمتری به دست بیاید ولی در عوض آنتی اکسیدان، ویتامین E بیشتری دارد و طعم واقعی زیتون بیشتر حس می‌شود.

روغن کنجد

روغن ارده کنجد

وقتی یک کارگاه یک متری تبدیل به یک واحد بهداشتی بزرگ شد!

🔹 مجید سلطانی یکی از غرفه‌دارهای باسلام است. آقامجید یک واحد بهداشتی تولید روغن کنجد آن هم به روش سرد در شهرستان تربت جام دارد. جایی که الان کلی مشتری و هوادار دارد. ولی همه اینها یک شبه اتفاق نیفتاد. قصه کسب و کار مجید را از زبان خودش بخوانید:

🔹 چندسال پیش وقتی صدای سه تارهای تربتِ جام دلم را از بشروئیه و خراسان جنوبی کند و راهی آن دیار کرد، هنوز خبر از آلام بیشمار این مردم مرزنشین و محروم نداشتم. از دیدن آن همه بیماری متعدد خونی حیرت کردم. بیماری‌هایی نظیر فشارخون، کبد چرب، چربی خون و کلسترول بالا که به طرز حیرت آوری از علیرضای 5 ساله تا بابایدالله 85 ساله را به خود مبتلا کرده بود. بله همه‌ گروه‌های سنی به واسطه عدم دسترسی به مواد غذایی مناسب، درگیر این بیماری ها بودند.

اولین چیزی که در آن شرایط به ذهنم رسید، سوق دادن مردم به سمت استقاده از محصولات غذایی طبیعی بود. آن هم با جایگزین کردن روغن‌های معمول مورد استفاده مردم با روغن‌های گیاهی نظیر روغن کنجد و سایر دانه‌های روغنی.

مسیر سختی در پیش بود!...

مقاومت مردم دربرابر تغییر!، نبود امکانات و عدم حمایت نهادهای ذیربط، اما هیچ کدام از این‌ها لطف خدا را از یادم نبرد و من کار را با یک دستگاه کوچک شروع کردم. در یک اتاق محقر و که طول و عرض کارگاه ابتدایی‌ام به یک متر هم نمی‌رسید و تولید روزانه کارخانه‌ام در هشت ساعت کارمداوم فقط 12 لیتر روغن کنجد بود...! اما چیزی نگذشت که برکت خدا سرازیر شد و در مدت کوتاهی همه موانع برطرف گردید. مردم به مدد تبلیغات چهره به چهره مجاب به استفاده از این روغن شدند و کسب و کارم رونق گرفت.

روغن طبیعی حیوانی

روغن شحم گاو


نماد اعتماد الکترونیکی
بسط و گسترش مطالب باسلام برای اهداف غیرتجاری و با لینک به منبع باعث خرسندی ماست