با سلام - با سلام، جهان جای بهتری است

روغن کنجد با روش پرس سرد )cold press(

اشاره:

این روزها بحث روغن‌های گیاهی و روغن‌های خالی از افزودنی و یا نگهدارنده‌های شیمیایی برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند بحث جذابی است. روغن کنجد یکی از همین روغن‌های پرطرفدار است. خانم زهرا عابدینی در این یادداشت کوتاه به ما گونه‌ دیگری از روغن گرفتن از کنجد را به ما می‌گوید. یعنی فرآوری روغن کنجد به روش پرس سرد

 

خانم زهرا عابدینی از غرفه سلامتی

فرآوری روغن کنجد به روش کلدپرس — روغن گیری کلدپرس فشردن دانه بدون حرارت است که روغن حاصله عاری از هر گونه افزودنی و یا نگهدارنده‌های شیمیایی است که در قدیم به روش عصاری معروف بوده است. در روش کلدپرس مراحل روغن گیری به گونه‌ای است که می‌توان بیشترین مواد موثر همچون ویتامین E و اسیدهای چرب غیر اشباع یگانه و چندگانه را به همراه روغن از دانه استخراج نمود. برای کلدپرس بدون نقص دقیق‌ترین انتخاب دانه‌های روغنی است زیرا برای طعم خوب روغن این شرط ضروری است در طی این عملیات در روغن روان حرارت معادل زیر ۴۰ درجه سانتیگراد است. این گرمی تقریبا به اندازه همان حرارتی است که دانه‌های روغنی در کشورهای موطن خود در اثر تابش حرارت آفتاب متحمل می‌باشد. روغن‌های کلدپرس تصفیه نشده طبیعی به دلیل طعم و بو رنگ فوق العاده از دیگر محصولات روغنی تصفیه شده روغنهای خنثی کاملا مشخص و متمایز می‌باشند. تاثیر اسیدهای چرب اشباع نشده به دلیل اینکه بنیان اصلی انرژی بدن بر سوخت و ساز چربی استوار است و سلول‌ها برای اینکه بتوانند به طور طبیعی و نرمال فعالیت داشته باشند احتیاج به چربی‌های اشباع شده به چند اتصال مضاعف و چربی‌های زنده غنی از الکترون حیاتی دارند که در اکثر روغن‌هایی که از دانه گیاهان به روش کلد پرس فرآوری می‌شود به مقدار فراوان وجود دارد. این چربی‌ها حریصانه و مشتاقانه پروتئین‌ها و اکسیژن را جذب کرده و در کل سیستم بدن وارد می‌کند و تا وقتی که بدن احتیاج به انرژی پیدا کند،  حفظ می‌شوند و این منبع انرژی همیشه آماده است در موارد نیاز فورا در اختیار بدن قرار گیرد نظیر روغن گردو، بذر کتان، کنجد و غیره کلدپرس که طبیعی و عاری از هر گونه مواد شیمیایی است. استخراج روغن کنجد به روش پرس سرد باعث حفظ کیفیت خواص طبیعی آن می‌شود.

رد پای روغن کنجد در تاریخ

روغن کنجد به عنوان روغن شفادهنده هزاران سال به کار رفته است. از روغن کنجد در ودا کتاب مقدس باستانی هند یاد شده است که برای بشر عالی است. به طور طبیعی برای بیماری های پوستی متداول ضد باکتریایی مانند استرپتوکوک و ضد قارچ های مانند بیماری‌های پوستی پا هستند. خاصیت طبیعی دیگر آن ویژگی ضد ویروسی و ضد التهابی است. در هند به طور وسیعی به خاطر اینکه این روغن شفادهنده محسوب می‌شود کاربرد دارد. حتی آزمایش‌هایی حاکی از آن است که برای رفع انسداد شریان‌ها مفید خواهد بود.

در آزمایش‌های جدید در کشور هلند آیورودیک پزشک از روغن کنجد برای درمان چندین بیماری مزمن شامل هپاتیت، دیابت و میگرن استفاده کرده است. در تحقیقات آزمایشگاهی روغن کنجد از رشد ملانوم بدخیم (سرطان پوست) جلوگیری می‌کند. همچنین باز در تحقیقات آزمایشگاهی روغن کنجد جلوی تولید سلول‌های سرطانی کلون انسان را می‌گیرد. تحقیقات نشان داده‌اند که روغن کنجد به عنوان آنتی اکسیدانی بالقوه است. در بافت‌هایی در زیر پوست این روغن باعث خنثی شدن رادیکال های اکسیژن می‌شوند. روغن کنجد در پوست خیلی سریع نفوذ می‌کند و وارد جریان خون از طریق حفره ها می‌شود. مولکول‌های روغن کنجد کلسترول خوب (HDL) را حفظ می‌کنند و باعث کاهش کلسترول بد (LDL) می‌شوند. روغن کنجد تنظیم کننده رشد سلولی است و رشد و تولید سلول را کاهش می‌دهد. در آزمایشی در دانشکده بین المللی ماهاریشی در آیوا دانشجویان دهان‌هایشان را با روغن کنجد شستند که منجر به کاهش ۸۵ درصدی باکتری‌هایی شد که از علل التهاب لثه محسوب می‌شوند. به عنوان قطره بینی، روغن کنجد از سینوسی شدن مزمن مراقبت می‌کند. با قرقره کردن آن در گلو باعث کشتن استرپتوکوس و دیگر باکتری‌های سرماخوردگی متداول می‌شوند. همچنین به مبتلایان به پسوریازیس و بیماری‌های پوستی کمک خواهد کرد. از آن برای کشتن شپش‌ها در موی کودکان به طور موفقیت آمیز استفاده شده است. همچنین به عنوان پشتیبان طبیعی در برابر اشعه ماورابنفش شناخته شده است. همچنین وقتی در معرض نور خورشید یا باد قرار می‌گیرد با استفاده از آن می‌توانید باعث تسکین سوختگی پوست شوید. باعث تغذیه پوست سر نیز می‌شود و موجب کنترل شوره و کشتن باکتری های ایجاد کننده شوره خواهد شد. از پوست در مقابل اثرات کلر موجود در آب استخر محافظت می‌کند. قبل و بعد از درمان با اشعه، روغن کنجد باعث خنثی کردن جریان رادیکال‌های آزاد اکسیژن می‌شوند که به ناچار به خاطر انتخاب چنین درمانی ایجاد شده‌اند. در روی پوست سم‌های محلول در چربی به مولکول‌های روغن کنجد جذب می‌شوند که می توان آنها را با آب داغ و صابون از روی پوست شست. به طور داخلی مولکول‌های روغن سم‌های محلول در روغن را جذب می‌کنند و به جریان خون برده و سپس آن را از بدن دفع می‌کنند. روغن در ترکیب با آب گرم باعث کنترل عفونت‌های قارچی واژن می‌شود.

تاثیر روغن کنجد بر شادابی پوست

علاوه بر این روغن کنجد به طور سریع جذب می‌شود و به بافت‌های مغز استخوان نفوذ می‌کنند و از طریق حفرات وارد جریان خون می‌شوند. پسران و دختران نوجوان به غلط می‌آموزند که همه روغن‌ها برای پوست صورت بد هستند. روغن‌های سنگین، روغن‌های سمی و کرم‌های شیمیایی برای پوست صورت بد هستند. اما روغن کنجد واقعا برای پوست جوان مناسب است. باعث کنترل جوش و خنثی کردن سمومی می‌شوند که بر روی سطح یا در حفرات قرار گرفته‌اند. با روغن کنجد هیچ نیازی دیگر به مواد آرایشی وجود ندارد. روغن باعث خواهد شد که پوست جوان صورت سلامت طبیعی خوبی را داشته و در ضمن نشان هم دهد. برای پوست نوزاد به خصوص محلی که با قنداق بچه پوشیده شده است روغن کنجد از پوست حساس در مقابل تحریک پوستی محافظت می کند که توسط اسیدیته ضایعات بدن ایجاد شده اند. با کاربرد در بینی و گوش ها در مقابل بیماری های پوستی متداول نیز محافظت خواهند کرد. برای کودکانی که به مدرسه می روند و با بچه های دیگری که سرما خورده‌اند و زکام هستند با روغن کنجد در بینی می توانند در مقابل ویروس ها و باکتری‌های هوازاد محافظت کنند. از این روغن به عنوان روغن ماساژ هم استفاده می‌شود و روی ماهیچه های مالیده می‌شوند. با استفاده از حرکات چرخشی روی مفاصل می‌توانید باعث تحریک انرژی طبیعی مفاصل شوید. برای اطمینان در جهت درمان بیماری حتما پیش از مصرف با پزشک مشورت نمایید. اما چنین خواصی است که دلیلی می‌شوند برای اینکه به روغن کنجد لقب ملکه روغن‌ها داده شود. پس بیش از پیش حفظ چنین خواصی اهمیت پیدا می‌کند که با استخراج روغن کنجد به روش پرس سرد می توانید از آن اطمینان حاصل کنید.

سلامتی شما آرزوی ماست

30 مرداد 1396 نوشته : احمد مدقق دسته : راهنمای محصولات

کلیدواژه ها :
نظر شما درباره این محصول
برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ( ورود - ثبت نام )